Aihearkisto: Kuosinsuunnittelu

Kuosin suunnittelua

Tammikuun alussa aloin todella panostaa Illustratorilla tehtäviin painokuoseihin. Näihin saisi menemään aikaa vaikka kuinka paljon!

Kuvioiden tekemistä on hankaloittanut ohjelmien ja kuvien raskaus suhteessa koulun koneiden kapasiteettiin. Itse pidän väreitä, niin kuositkin ovat monivärisiä ja raskaampia työstää. Tässä kuitenkin jonkinlaisia lopputuloksia.

Pionien kuosi on yhdistelty kesällä vesiväreillä maalamistani puutarhakasveista ja muokkailtu kuosiksi. Tämä kävisi vaikka tapetiksikin

Daalioita ja Kultapalloja

Daalioiden ja kultapallojen kuosiin minulla jäi liikaa sävyjä ja kone ei oikein jaksanut sitä käsitellä, mutta oppia tämäkin.

Joutsenia

Joutsen on piirretty harjoitustehtävänä koulutunnilla ja tein siitä oman kuosin.

Sadepisaroita kuvasin ikkunalasista syksyllä ja muokkasin niistä erilaisia värivaihoehtoja. Ihan kivoja nämäkin.

Printin suunnittelu ja vektorointi

Koulun alussa aloitimme omien painokuosien suunnittelun Adobe Illustratorilla.
Suurin osa ajasta on mennyt itse ohjelman opetteluun, kun se ei ole minulle ennestään tuttu.

Tunnilla harjoituksena piirretty joutsen

Piirtelin ulkona syksyn kukkasia ja valokuvasin piirustukset. Tämän jälkeen muokkasin kuvat Photoshopilla muotoon, jossa ne on helpompi vektoroida Illustratorilla.

Näiden punahattujen kanssa säädin melko pitkään opetellessani ohjelmaa.

Tänään laitoin opettajalle sähköpostia ja kysyin, kuinka saan kotikoneella käytettyä Illustratoria. Sainkin etäyhteyden koulun palvelimeen ja sitä kautta Illiustratorin käyttööni. Ensitöikseni kokeilin kesällä piirtämäni vesivärityön muokkaamista vektoreiksi

Peilasin ja monistin kuvaa.
Kankaan kuosina tämä olisi aika romanttinen.

Kuosien suunnittelua

Koronasairastelun lomassa lähdin, luonnosvihkoon piirustelemieni luonnosten pohjalta, suunnittelemaan erilaisia painokuoseja. Luonnosten alkuperässä oli ajatuksia echerimäisestä positiivi-negatiiviajattelusta. Sommittelin eri tyyppisiä kokeiluja. Toisista tuli parempia kuin toisista. Aika hauskojahan näistä tulikin.

Mustia vai valkoisia laseja?
Tästä tulee mieleen joku Ikean kuosi