Aihearkisto: Hatuntekijä

Hatuntekijän valmistuksesta

Studiokuvaus

Viime viikolla teimme yhteistyötä valokuvausopiskelijan kanssa, joka otti töistämme tuotekuvia. Yhteistyöstä oli todellista hyötyä, koska tällaisten kuvien ottaminen olisi kännykällä vaikeaa tai mahdotonta. Erityisen tyytyväinen olin Hatuntekijästä otettuun valokuvaan sekä huopahattujen kuviin.

Kuvat päätyivät koristamaan portfoloiota.
Tässä omista töistäni otettuja kuvia. Kaikkien kuvien kuvaajana toimi Santtu Pasanen.

Hatuntekijä valmiina
Kyöpelinvuori- hattu, joka valmistui pääsiäisen aikaan.
Tilkkumaalaus
Peikonlehtisukat
Neulakinnastekniikalla tehdyt kintaat

Valon kaupungissa

Kuvia Valon kaupunki -tapahtumasta. Valon kaupunki oli kiinnostava ja erilainen kokemus. Ensimmäisenä iltana olin mukana kasvivärjäysnäytöksessä. Värjäsimme hevonhierakalla villoja ja kerroimme kasvivärjäyksen maailmasta. Teemana Valon Kaupungissa tänä vuonna oli Fantasiametsä. Suositeltavaa oli laittaa jotain teemaan sopivaa vaatetusta. Kaivelin kaapista vuosia vanhan Hobitti-asun ja kunnostin sen. Asu herättikin paljon kiinnostusta.

Kasvivärjäysnäytöksen pöydälle laitoimme esille kaikkien värjäyskurssilla olleiden tekemiä tuotteita ja värjäykseen liittyvää
Värjäyskattilan alle sytytettiin oikea tuli.

Toisena iltana olin mukana vetämässä Lupa Loistaa -pajaa jossa opetimme heijastavien asusteiden valmistusta non-stoppina. Huomasin tässä vaiheessa olevani aikalailla sidottu ohjaamaan ompelukoneella ompelua. Ompelukoneen käytön ohjaaminen olikin minulle luontevaa. Ilta oli todella kiireinen, mutta kerkesin käydä kierroksella katsomassa muiden osastojen töitä.

Omaa osuuttani valon kaupungissa oli myös Hatun tekijä -teos, joka oli esillä toisen kerroksen aulassa. Työ sai paljon kehuja ja kiinnostusta osakseen.

Hatuntekijästä

Lupasin tuoda tällä viikolla Keke-päivänä aloittamani kierrätyskollaasin koululle. Torstaina 8.9.2022 ajoinkin koulun pihaan ja kannoin Hatuntekijän yläkerran aulaan. Ohjaustuntien alkaessa en kerinnyt opettajille sanoa, että olin tuonut työn. Pian he tulivatkin hakemaan minua ja haastattelivat työstä. Gradian omassa blogissa on haastatteluni liittyen Hatuntekijään. Työ on esillä Valonkaupunki-tapahtumassa 29.-30.9. 2022

Kevään kiireitä

Kevät on ollut todella kiireinen ja täynnä toimintaa. Kuukauden sisällä minulla on kaksi näyttöä ja viimeinen rutistus ennen kesälomaa. Välillä väsymys on todella vaivannut, mutta taas mennään voiton puolella ja kohti lämmintä kesää.

Työssäoppiminen

Olen aloittanut työssäoppimisen Osuuskunta Verson verkkokaupan rakentelussa. Paljon oppia onkin tullut ja työssäoppiminen on sujunut pääasiassa hyvin, vaikka välillä on väsymys vaivannut. Ensi viikolla meillä on maalien myyntitapahtuma Viitaniemessä. Saas nähdä kuinka myyntitapahtuma etenee. Hiukan jäönnittääkin, mutta

Tekemäni esite myyntitapahtumaan

Koulutyö

Kevään aikana minulla on myös toinen näyttöön liittyvä projekti. Olen ollut siis työharjoittelussa osa-aikaisesti ja osa-aikaisesti olen jatkanut koulutyötä. Olen aloittanut näyttönä viimeistelemään aloittamaani kirjoneuleohjetta. Neuleohjeen on tarkoitus tulla myyntiin jossain vaiheessa.

Sukat edistyvät hiljakseen

Taide

Olen jatkanut myös kotona koulussa Keke-päivänä aloittamaani kollaasia. Saas nähdä millainen tulee valmiista taulusta. Ainakin aika painava!

Tällä hetkellä Hullu Hatuntekijä näyttää tältä

Clutter clutter

Olin mietiskellyt hyvää ideaa koulun kestävän kehityksen päivään. Törmäsin pinterestissä romuista tehtyihin kollaaseihin. Huomioni kiinnittyi erityisesti Jane Perkins nimiseen taiteilijaan, jonka upeisiin töihin ihastuin. Halusin kokeilla tehdä vastaavanlaisen työn koulussa Keke-päivänä.

Aloitin materiaalin keräämisen nappilaatikoista ja askartelu- ja romupurkeista. Seuraavaksi siirryin keräämään lasten lahjoittamat suklaamunien yllätykset ja rikkinäiset lelut. Mies lahjoitti omista laatikoistaan mm. näppäimistön osia ja liittimiä. Uskomaton määrä tuota sälää lopulta löytyikin.

Sain mieheltä käyttämättä jääneet uistinlaatikot lajittelua varten. Värien lajitteluun meni paljon aikaa.

Sopivan pohjan sain taulusta, jonka pleksilasi oli rikkoutunut. Hahmottelin ensin ruudukkoa taulun pintaan kuvan koon määrityksen takia. Levitin siihen kaksi kerrosta gessoa pohjusteeksi. Valkoiselle pohjalle piirsin ruudukon uudelleen. Ruudukon avulla minun oli mahdollista saada tauluun oikeissa mittasuhteissa haluamani kuva.

Päädyin tähän aiheeseen, kun halusin tehdä muotokuvan, mutta henkilöhahmon pitäisi sopia myös pikkaisen hulluun työskentelytapaan. Mikä muu sopisi yhtä hyvin kuin Ihmemaan Hullu Hatuntekijä? Aluksi Hatuntekijä näytti aika pelottavalta

Hatuntekijästä on minulla niin selkeä mielikuva. Alun alkaen halusin sen kovasti näyttävän elokuvan hahmolta, mutta kasvot olivat vaikeat maalata. Päädyin maalaamaan hahmosta oman näköisensä.

Tein liimaushommaa koulussa kahtena päivänä. Työ oli hauskaa, mutta melko hidasta. Paljon kiinnostuneita kävi ihmettelemässä nappeja ja romuja Keke-päivänä. Työn kuivuttua toin sen kotiin, jotta voin joustavammin jatkaa sen tekemistä. Toivottavasti kerkeän pian jatkaa tätä työtä.

Työ on nyt tässä vaiheessa.